Aktuelt

Vår første familiedag

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv
 

I dag 11.11.207 arrangerte PolyNorge sin første familiedag. Jeg satt spent på barneavdelingen på Deichmanske hovedbibliotek og ventet når klokken nærmet seg. Jeg lurte på om noen ville dukke opp i det hele tatt. Poly er jo noe som mange anser for å være en voksen greie. Mange tenker at dette handler bare om sex. Så hvorfor lage familiedag?

Nettopp fordi mange ser på poly som en voksen greie som bare handler om sex , så er det viktig å arrangere familiedager. Det er fint å kunne møte andre i samme livssituasjon , eller bare rett og slett andre polypositive personer. Gjennom å arrangere en familiedag ønsker vi å “avsexualisere” poly. Vise for hverandre først og fremst at vår identitet eller vårt livsvalg ikke er så tabloid som enkelte vil fremstille det. Tanken om at poly bare handler om sex er en av fordommene vi som forening må jobbe mye mot.  kl 13 kom og gikk, og jeg tenkte litt nervøst med meg selv at jeg hadde feilet litt. Vi som miljø er kanskje ikke klar for en familiedag. Jeg rekker akkurat å bli urolig er jeg sitter, så dukker de første menneskene opp. Praten begynner å gå og jeg finner roen. 

Det å være forelder og poly fører med seg en del dritt rett og slett. Venner, familie og andre er bekymret for om dette er til barnets beste. Man kan oppleve å måtte forsvare seg mot anklager om at man ikke setter barnets beste i sentrum. At man er egoistisk og kanskje til og med ikke skikket til å  være forelder. En av de første oppmøtte er vordende førstegags forelder. Et barn er rett rundt hjørne, og tilværelsen går fra 3 til 4. For et heldig barn tenker jeg. Dette lille magetrollet får tre flotte, dedikerte foreldre som ønsker det velkommen. Heldige foreldre også, som har en til å dele ansvaret og arbeidet med. Men vil verden rundt dem se det slik?

Det kommer stadig flere til og praten går. Noen barn dukker også opp med smilende foreldre. Godt å møte andre som er i samme situasjon. Se at man ikke er alene. Barna er alle i førskolealder og tema kommer opp: Hva når de blir tenåring? Hvordan forberede dem og ikke minst seg selv på hvordan det er at familien vår ikke nødvendigvis er slik som alle andres. Mange tenåringer er jo mer opptatt av det å passe inn og følge normen. Vi snakket om det å snakke med barn om å være annerledes. At det å være annerledes er ok. Det å snakke med barn om at det er ok å være forskjellig er slik jeg ser det en viktig del av oppdragelsen. Vi som foreldre har en viktig jobb med å vise barna våre nettopp det. Om det er annerledes i forhold til kjønnsuttrykk, legning, relasjonsidentitet, etnisitet, religion eller handicap for den saks skyld, spiller ingen rolle. Det er ok å være annerledes.

Familiedagen skulle være fra kl 13  til 15. Når Biblioteket stengte kl 17 var siste rest av oss noen av de siste til å forlate lokalene. Tema hadde kommet opp om dette med familiedag var en god tanke. Til min glede er det unison enighet om at dette er ønsket også videre. Vi prater allerede om mulighetene for å ha en felles lunch i hagen til en av de som var med i dag til våren igjen. Selv om vi i dag fikk den første lille snøen, så gleder jeg meg allerede til vår. Etter jul skal vi prøve på fast familietreff en gang i måneden.  Hele 12 stykker var vi på vår første familiedag. Dette var rett.

Om PolyNorge

PolyNorge er en interesseorganisasjon som har fokus på relasjonsmangfold i det norske samfunnet. Vi lever i et svært normstyrt samfunn med streng sosial kontroll. Det norske samfunnet er pr i dag svært mono-normativt. Mennesker som føler de ikke passer inn i forventningene om hvordan kjærlighetsliv og relasjoner bør se ut, føler seg ofte fremmedgjort. Foreningen ble opprettet for å gi nettopp disse individene en stemme, et trygt miljø og for å jobbe for et varmere og mer inkluderende samfunn.

©2022 PolyNorge

Søk

Medlemsinnlogging